Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

Gondtalan élet a Földön?

Amikor elkezdünk Jézussal megismerkedni, majd olyan mély kapcsolat alakul ki, hogy az már valóban személyes legyen, sokszor előfeltételezések miatt csalódunk. Azt gondolhatjuk, hogy csak azért, mert a világ Teremtőjével személyes kapcsolatban állunk nem fog minket nehézség érni. 

Az igazság azonban az, hogy Jézus egyszer sem ígérte meg azt, hogy itt a Földön nekünk gondtalan életünk lesz. Sőt, azt mondta, hogy egy szolga sem nagyobb az uránál (Jn 15:20). Itt Jézus az üldözésről beszélt és arról, hogy aki Őt követi, annak számolnia kell azzal, hogy a világ megveti és üldözni fogja őket. 
Olyan kiváltságos helyzetben vagyunk jelenleg Magyarországon, hogy minket nem üldöznek azért, ha hiszünk a Messiásban, sőt azért sem, ha hirdetjük a feltámadott Krisztust az utcákon, vagy bárhol. 
Azonban a világban nagyon sok helyen halál a jutalma azoknak akik hisznek Jézus Krisztusban. 

Az emberek - nagyon sokszor a keresztények is - irigyek mások sikerei, elért eredményeire. Sokszor szeretnénk cserélni gazdag/sikeres emberekkel, és szeretnénk az ő életüket élni. Ez - mármint az életük - egy csomag, amiben nem csupán a sikerek és a pénz van benne, hanem a csaták (a megnyert és elvesztett csaták), a küzdelmek, fájdalmak is. Ezek mind, együtt alkotják valaki életét. 

ball.jpg

Isten gondot visel rólunk, de ez nem azt jelenti, hogy már itt a Földön úgy élünk, mintha a Mennyben lennénk. Vannak küzdelmek az életben, vannak nehézségek. Viszont nem az mutatja meg, mennyire vagyunk közel Istenhez, hogy van-e nehézség, vagy nem. A hozzáállásunk viszont, annál többet elárul rólunk, és arról, hogy éppen milyen viszonyba vagyunk a Szentháromság Istenével. 

Jó hír azonban, hogy Isten csak annyit helyez ránk, amennyit el tudunk viselni. És a próbákkal és csatákkal együtt már a megoldást is előkészíti nekünk (1Kor 10:13). 

In order to rise from its own ashes a phoenix first must burn. 

Octavia E. Butler


A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5014201853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása