Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

Viharban született Daenerys, a Láncok leverője
Daenerys Targaryen, the Queen I chose

Daenerys inspirálta az embereket. Azzal, hogy besétált a tűzbe és életre hívta Drogon-t, Rhaegal-t és Viseryon-t reményt adott az embereknek. Megjelentek újra a sárkányok a világban. Sárkányok zenéjétől volt hangos az éjszaka. Olyan esemény volt ez, amit századokkal ezelőtt eltűnt a világból. Csupán mesének gondolták az emberek, régen voltak sárkányok, de az utolsó ami elpusztult alig volt nagyobb egy macskánál... 

Ekkor jött egy fiatal lány, aki egy régi nagy ház egyik utolsó képviselője. Hitt abban, hogy küldetése van, hitt abban, amikor bemegy a tűzbe, a gyermekeivel fog kijönni onnan. Így is lett. Így lett Daenerys Targaryen a Sárkányok Anyja. 

Ez csak a kezdet volt Daenerys számára. Az első lépés. Itt azonban nem állt meg. Essosban elkezdte felszabadítani a rabszolgákat, és minden erejével azon dolgozott, hogy eltörölje a rabszolgaság intézményét. 

Astaporban a Makulátlanokat felszabadította, és azt mondta, hogy innentől szabadok, ha menni akarnak, menjenek, vagy harcolhatnak vele is. A Makulátlanok beálltak Daenerys mögé szabad akaratukból, nem rabszolgaként, hanem szabad emberként. 

Amikor Yunkai-hoz értek Dany megkérdezte Jorah-t, hogy hány rabszolga van a városban? A válasz: 200.000 volt. Erre Daenerys így felelt: "Akkor 200.000 okunk van bevenni a várost." Amikor pedig felszabadította a rabszolgákat azzal, hogy fegyvert adott a kezükbe, felhívta a figyelmet arra, hogy nem ő volt, aki felszabadította őket, hanem önmagukat szabadították fel. 

"Nem vagytok adósaim a szabadságotok miatt. Én nem tudom megadni azt nektek. A szabadságotokat nem birtoklom, így nem tudom nektek adni. Hozzátok tartozik egyedül, és a tiétek. Ha vissza szeretnétek kapni, nektek kell visszavennetek. Egyenként, mindannyiótoknak." A volt rabszolgák reakciója erre az volt, hogy Daeneryst "Anyának" szólították. 

Daenerys Targaryen, a Sárkányok Anyja, a Láncok leverője. Fókuszáljunk egyelőre erre a két titulusra csak ebben a részben. A sárkányokról már írtam korábban, így hát Daenerys felszabadító oldaláról írnék. 

Megtehette volna, hogy a Makulátlanokkal hajóra pattan és Nyugat felé hajózik, és visszatér Westerosra. Szemet hunyhatott volna a rabszolgák felett. Semmi haszna nincs abból, ha felszabadítja őket. Mégis úgy döntött, hogy a hatalmát arra fordítja, hogy az elnyomottak, elveszettek felé forduljon. Olyanok felé, akiknek semmi reményünk nem volt arra, hogy valaha is szabadok legyenek. Olyan emberek felé, akik generációk óta nem ismerték a szabadságot. Akiknek leláncolták az életüket, és nem emberekként, hanem tulajdonként, tárgyként tekintettek rájuk.

Mivel én is hasonló elhívást kaptam - elveszettek felé való szolgálat, olyan emberek felé, akik lehet nem is tudják mennyire elveszettek, vagy éppenséggel nagyon is tudják, de azt gondolják semmit nem tehetnek ellene, és a helyzetükre semmi megoldás nincsen -, így nagyon is együtt tudok érezni Danyvel, és rá tud dobbanni a szívem arra, hogy így fordul azokfelé az emberek felé, akik mások számára érdektelenek. 

Az volt a küldetése, hogy a világot jobb hellyé tegye. Fel akarta szabadítani az embereket az elnyomás alól, legyen az a rabszolgatartó elnyomása, vagy éppen egy zsarnok elnyomása. Ahogy évadról évadra követtem ennek az ezüsthajú Khaleesi kalandját az volt bennem, hogy egyre távolabb és távolabb kerül a sorsától, a küldetésétől. Egyre távolabb kerül attól, hogy hazatérjen Westerosba. Az én életemben is hasonlóképpen történnek, történtek a dolgok. Jelenleg is várom, hogy hajóra pattanhassak és Essosból Westerosra hajózzak. Viszont én jelenleg a Vörös Pusztaságban vagyok és remélem hamar elérem Qarth-ot, és egy rövid időre megpihenhetek...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4015220126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása