Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

Vándorlás a pusztán át

Vannak időszakok az életünkben, amikor olyanok vagyunk, mint Izrael népe, miután kijöttek Egyiptom földjéről. Éjjel és nappal az Úr vezette őket. Amikor a köd – vagy épp a tűzoszlop megállt, a nép is ekképpen cselekedett. Mózes kívánsága szerint (2Móz 33:15) ’az Úr arca is velük ment’. Jeleket és csodákat láttak: kettévált tengert, mannát, fürjeket, kőből fakadó vizet… Isten már Ábrahámnak odaígérte Kánaánt, de csak Józsué volt, aki bevonult.

A puszta Izrael számára nem büntetés volt, hanem jellenformálás. Sőt, felkészítés is volt. Ezt jelentette a puszta Jézusnak is: felkészítés. A puszta félelmetes hely: kopár, kietlen, ijesztő. A múltunk csontvázai és a (vélt vagy valós) jövőnk árnyai megtalálhatók ott.

tahir-khan-379730-unsplash.jpg

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy időnként a puszta nem annyira szörnyű hely. Van, hogy Isten vezet minket, akár Izraelt vezette.

De mi van akkor, amikor nincs vezetés. Nincs ködoszlop nincs tűzoszlop, és Isten arca sem jön velünk? Ilyenkor egyedül kell továbbmenni?

Igen, de Isten előkészítette az utat. Egyet tudunk: az irányt. Mennünk kell előre, vagy épp várunk kell. Részemről az a helyzet, hogy várnom kell, hogy lehet, hogy a te életedben a „Menj előre!” parancs van érvényben.

Én kaptam nagy kijelentéseket, de a szellemi valóság nagyon nincs összhangban a fizikai valótlansággal. Egyelőre összeegyeztethetetlen a kettő.

Tudom, hogy igaz, amit Jézus mondott János evangéliumában:

„Bizony, bizony, mondom nektek: ha a földbe vetett búzaszem nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz.” (Ján 12:24)

Lehet, hogy most ezen igazság alapján dolgozik Isten az életemben. Ettől függetlenül nem értem és nem látom át Isten tervét és szándékát.

 ahmed-carter-456685-unsplash.jpg

Időnként sokáig hallgat, aztán mond valamit és ismét hallgatás következik. Nehezek ezek a néma időszakok, de azért megyünk át ezen, mert Ő tudja, képesek vagyunk rá. 

Az előttünk lévő áldások nagyobbak lesznek, mint a csaták mögöttünk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5013784506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása