Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

CSAK EL KELL ENGEDNED

Mindannyiunknak vannak küzdelmei, keressük az élet értelmét és egy napon mindannyiunknak meg kell hozni a legfontosabb döntést az életében az életet válasszuk vagy a halált, Istennel élünk vagy nélküle. Én döntöttem Jézus mellett és Ő megígérte, hogy mindig velem lesz és minden nehézségemen át segít, mint egy jó barát. És Isten mindig úgy mutat tükröt és úgy szól hozzád és úgy világosít meg, hogy legjobban megértsd. Sokszor van küzdelmem a munkahelyemen és a legtöbb harc bennem zajlik, Jézus ezeken a küzdelmeken segít át, és formál át. A legutóbbi küzdelmemnél az egyik kedvenc film trilógiámból hozott elő egy jelenetet és azon keresztül szólt hozzám: „Csak el kell engedned”. Ez a jelenet a Gyűrűk Ura a Király visszatér, filmrészletben van, amikor Frodó és Samu ott állnak a Végzet hegyének gyomrában, Frodó ott áll kezében a gyűrűt lógatja a láva felett és nézi a gyűrűt. Samu ekkor szól: Mit csinálsz Frodó uram? Csak el kell engedned.

frodo.jpg

Nagyon sokszor néztem meg ezt a film trilógiát, de soha nem szólt ekkorát, mint ahogyan Szent Szellem (Szent Lélek) elkezdte világosítani főleg ez a jelenet nem érintett még meg ennyire. (Az Aragornos, meg Legolasos, Gandalfos jelenetek mindig jobban érdekeltek, mint Frodó, meg Samu). A történet elején a Hobbitokhoz Bilbóhoz, majd Frodóhoz kerül a hatalom gyűrűje. A Hobbitok kis, vidám, nem túl kalandvágyó inkább kényelmes életmódot folytató nép, és más népek számára nagyon jelentéktelenek, nem is nagyon törődnek velük. Szóval Frodóhoz kerül a gyűrű és Samut pedig megbízza Gandalf, hogy kísérje el Frodót. Samu pedig megfogadta, hogy vele megy, mint társ és barát és nem hagyja el. Völgyzugolyban (Imladris), Elrond tünde úr házában tartanak egy gyűlést, amiben eldől, hogy a gyűrűt el kell pusztítani és létrejött a gyűrű szövetsége, ami áll négy hobbitból (Frodó, Samu, Trufa, Pipin), két emberből (Aragorn, Boromir), egy tündéből (Legolas) és egy törpéből (Gimli) és egy mágusból (Gandalf). Vegyes társaság, különböző háttérből, nemzetből állnak, de egy szövetség és egy közös cél vezérli őket, a gyűrűt el kell pusztítani és ezzel együtt véget kell vetni a gonosz (Szauron) uralmának. Az út során szét válik ez a szövetség, a történet hőseinek máshol kell helyt állni, de a cél nem változik. Frodó egyedül, akarja folytatni a küldetését, de Samu végig elkíséri, hűségesen kitart mellette még akkor is, ha tudja, hogy az életébe kerülhet, sőt még akkor is amikor Frodó elküldi, és azt mondja, hogy nincs rá szüksége. Samuban viszont a szeretet a barátság és a hűség nagyobb annál, hogy magára hagyja a barátját és végig kíséri. Amikor ott vannak a célban és Frodónak már csak el kell engednie a gyűrűt és végére érnek annak, amiért jöttek, Frodót már annyira hatalmába kerítette a gyűrű, hogy teljesen kifordította önmagából és elbukott. A végén úgy pusztult el a gyűrű, hogy Gollam leharapta Frodó ujjáról, és ahogy veszekedtek Gollam gyűrűstől belesett a katlanba, Frodót meg a szakadék széléről Samu visszahúzta, és ezzel nem engedte, hogy elvesszen.

mordor_s_duospire.png(A Végzet hegye és a Szem - Szauron)

Amit Isten értetett meg velem a történetet használva. A gyűrű a bűnt jelképezi, akármilyen apró minél tovább hordozod annál jobban hatalmába kerít és megront és önmagad erejéből képtelen vagy legyőzni és képtelen vagy megszabadulni tőle. Jézus Krisztus az egyetlen, aki meg tud tőle szabadítani. Jézus ott áll melletted, olyan hűséges társ és barátként van veled, mint ahogy Samu volt Frodó mellett, tanácsol és segít de a döntést rád bízza. Amikor Jézus mellett döntöttem, Ő teljesen megváltott, nem részben vagy félig hanem teljesen. Ahogyan szólt Isten, hogy csak el kell engedned, emlékeztetett arra, hogy Ő nem végzet félmunkát a békétlenségem abból van, hogy beengedtem a szívembe a haragot, és az önsajnálatot és amíg nem engedem el addig gyötörni fog. Isten tökéletesen látja azt, hogy kinek mi van a szívében és elmondja az igazat, az igazsága pedig szabaddá tesz. Én is megvallottam a bűnöm és átengedtem Jézusnak, Ő pedig betöltötte a szívem békével és szeretettel.  Tudom, hogy Istenre mindig számíthatok, soha nem hagy cserben, ha hozzá kiáltok segítségért, vagy csak ki akarom őszintén önteni neki a szívem, meghallgat, helyreállít és segít tovább lépni. És Jézus feléd is kinyújtja a kezét, melletted is ott van várja, hogy észre vedd és szólj hozzá. Ő kész átvenni a terheidet, betölteni a szíved az Ő szeretetével és végig vezetni az életen. 

Rajtad áll, hogy megakarod-e Őt ismerni, akarod-e, hogy veled legyen és átsegítsen mindenen, vágyod-e az Ő feltétel nélküli szeretetét és békéjét? A döntés a te kezedben van. Most még dönthetsz mellette.

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3713620548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása