Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

Amikor Isten hallgat - 3.rész

Isten az idők teljességekor elküldte az Ő Fiát, hogy megváltson minket a bűneinkből és helyreállítsa a kapcsolatot önmagával. Az ádámi bűnbeesést követően az emberi faj és Isten között megromlott a viszony, és megszakadt a direkt kapcsolat. Istennek voltak próbálkozásai, hogy helyreállítsa ezt. Többek között, amikor Izraelnek odaadta a törvényt. Az Atya ezt nem végleges megoldásnak szánta, volt egy jobb terve is...

20190911_timing.jpg

Az előző részekben írtam a hallgatásról és arról, hogy személyesen miképp éltem meg. Mostanra elértünk oda, hogy a hallgatás évszázadainak vége legyen. Ehhez viszont Isten tökéletesen időzített. Úgy alakította a dolgokat, hogy mire a Fia eljön erre a világra, addigra megfelelőek legyenek a körülmények.

Azt gondolhatnánk, hogy ezidő alatt Isten hátratett kézzel figyelte az eseményeket és csak pihent hátrahúzódva. Isten úgy alakította ki a körülményeket, hogy megfelelőek legyenek arra, hogy Fia, Jézus Krisztus be tudja tölteni a földi küldetését. Ehhez hatalmas segítség volt, hogy a Római Birodalom lingua franca-ja a görög nyev volt, ami azt jelentette, hogy a görög nyelvet - egész pontosan a koiné görögöt - használták közvetítő nyelvnek. Emellett kialakult egy magas erkölcsú filozófia is. Végezetül a zsidók között a messiásvárás már mindennapi jelenséggé nőtte ki magát, olyan szinten, hogy azt gondolták, hogy a Messiás hamarosan visszajön, hogy megszabadítsa Izraelt a rómaiak elnyomása alól.

Mindezek a körülmények - közös nyelv, magas erkölcs, messiásvárás - nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az Evangélium robbanászszerűen tudjon terjedni a Birodalom határain belül és kívül egyaránt. Isten úgy alakította, hogy tökéletes legyen az időzítés, amikor a Messisá a világra jön. 

A prédikátor 3. fejezete ezt így fejezi ki: 1Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. 2Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének. 3Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek. 4Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak. 5Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek összerakásának. Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való tartózkodásnak. 6Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak. 7Megvan az ideje az eltépésnek, és megvan az ideje a megvarrásnak. Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek. 8Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek. Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének. (Préd 3:1-8 RÚF)

Nehéz elfogadni, hogy várnunk kell, de adjon reményt az, hogy mégha nagyon nagy is a  csönd, Isten dolgozik!

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3314616724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása