Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

SZENT SZELLEM: ESŐ, TŰZ, SZÉL

 Úton hazafelé imádkoztam és elmélkedtem a tájat nézve: Istenről, Isten dicsőségéről, arról, hogy hogyan formál a Szent Szellem, mint eső (vagy víz), tűz meg szél; és miért pont ezekkel az elemekkel írja le a Biblia Isten Szent Szellemét. Leginkább a víz, eső járt a gondolataimban és eközben Istentől kaptam egy képet.
Jézust láttam, akinek a tenyerében víz volt és ott állt egy kopár, száraz, poros föld fölött, amit nem öntöztek már egy ideje és Jézus elkezdi csepegtetni a vizet erre a földre, cseppenként, de folyamatosan és ez a víz nem párolog el, hanem tócsába kezd gyűlni és elkezd belehatolni a földbe és felpuhítja azt, és az addig terméketlen száraz, poros föld formálható, munkálható földdé válik. És itt nem áll meg a folyamat: láttam egy agyagos földet, amit Isten a kezébe vesz és ilyen kancsó szerű agyagedényt készít belőle, amit tűzzel megszilárdít, és így az edénybe folyik bele tovább a víz és telítődik, de nem áll meg az eső hanem tovább folyik és túlcsordul az edényen és megöntözi azt a földet is ami az edény körül van és új életet hoz.

„Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt és magot ád a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek: Így lesz az én beszédem, mely számból kimegy, nem tér hozzám vissza üresen, hanem megcselekszi, amit akarok, és szerencsés lesz ott, ahová küldöttem.”(Ézsaiás 55:10-11)

daria-tumanova-3101625.jpg

Isten szava az, ami képes emberek szívébe hatolni, átformálni és megújítani. Isten képes egyedül betölteni azt az űrt, amit legbelül érez minden ember, amíg be nem hívja Istent az életébe. Isten nélkül egy kopár sivatagba vagyunk ahol nincs víz és próbáljuk pótolni a vizet, kapcsolatokkal, pénzzel, hírnévvel, karrierrel, káros szenvedélyekkel, párkapcsolattal, sorozatokkal és még lehetne sorolni, de az életet adó vizet nem lehet pótolni semmivel, nélküle egyre jobban kiégsz a sivatagba, egyre jobban kiszáradsz és vissza térsz a porba. Jézus Krisztus azonban az életre hív, Ő maga az élő víznek a forrása. Jézus Krisztus az út az igazság és az élet. Ha Őt hívod segítségül megmenekülsz, ha keresed az Ő jelenlétét, keresed az Ő akaratát, figyelsz rá és hallgatod az Ő szavát az igét, nem szomjazol többé, és ahogy egyre jobban figyelsz rá Ő egyre jobban megelégít, egyre jobban betölt az Ő szeretetével és igazságával és egyre tisztábbra moss, míg teljesen tiszta nem leszel és nem áll meg itt az Ő kegyelme és szeretete, hanem túlcsordul és a környezetedbe is életet hoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6913602845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása