Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

FÉLELEM VAGY BIZALOM? Máté 8:26
Jézus kérdései sorozat

 És monda nekik: Mit féltek, óh kicsinyhitűek? Ekkor fölkelvén, megdorgálá a szeleket és a tengert, és lőn nagy csendesség. (Máté 8:26)

Olyan helyzetbe kerültek a tanítványok, amibe mindannyian kerülhetünk: megfeledkeztek egy nagyon fontos dologról. A tanítványok nem kisebb dologról feledzetek meg, mint Jézusról. Jézussal indultak útnak: és mikor a hajóra szállt (mármint Jézus), követék őt az ő tanítványai. (Máté 8:23)

A mesterrel indultak útnak, hogy lehet, hogy erről elfeledkeztek? Miért volt félelem és rettegés az apostolokban?
És íme nagy háborgás lőn a tengeren, annyira, hogy a hajót elborítják vala a hullámok; ő pedig aluszik vala. (Máté 8:24)


Vihar támadt. Akkora hullámok voltak, melyek szinte elborították a hajót. Próbatétel volt ez, a hit próbatétele. Lehet, hogy ott volt Jézus velük, de Péterék erről elfeledkeztek. Olyan pánik és félelem tört rájuk, amely egyszerűen elrejtette azt a valóságot, hogy a mester velük van.A félelem és rettegés nagyon sok mindenre képes. Képes lebénítani, de arra is képes, hogy olyan dolgokat is megteszünk, amelyet veszélyhelyzet nélkül nem tennénk.

image


Nagyon fontos, hogy tudatosuljon bennünk, hogy Jézus velünk van. Ahogy a történetben is van, Jézus ment előre, a tanítványok pedig követték őt. Jézus veled van, ezt sose feledd el.
Ne hagyd, hogy a hazugság megbénítson. Isten ereje nem csökken sohasem, pusztán azért érzed kevésbé Istent a te életedben működni, mert te nem hagyod neki. Vagy tudatosan, vagy nem. Isten nem akarta, hogy a tanítványok vízbe vesszenek. A tanítványok ismerték Jézust, látták mire képes, mégis megrémültek.

A félelmet választod, vagy a bizalmat? Rettegve mész neki a holnapnak, félve állsz meg minden kihívás előtt, vagy egyszerűen bízol abban, hogy az az Isten aki mindent lát és tud – igen, rólad is –, nem hagyja, hogy olyan dologba kerülj, ahonnan ő nem készített volna kiutat.
Jézus veled van, és ő csak egy szót szól, és csendesség lesz. Csak egy szót szól, és helyreállnak a dolgok. Elnémul a vihar, és békesség jön.
Bízz benne, mert az a hajó, amelyben Jézus van – még ha úgy tűnik is, hogy alszik benne – nem süllyed el soha!

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr213602825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása