Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

VELED LESZ AZ ÚR, MINDENBEN AMIBEN JÁRSZ! - JÓZS 1:9
A sereg kapitánya, Jézus

  Ne félj és ne rettegj, mert veled lesz az Úr a te Istened mindenben, amiben jársz! (Józs 1:9)
Mózes nem léphetett be az ígéret földjére, a népet Józsuénak kellett bevezetnie Izrael földjére. Józsuénak Isten kijelentette, hogy győzelmeket fog aratni, legyen erős és bátor, és ragaszkodjon a törvényhez, amelyet Mózes révén adott az Úr a népnek.

Egy olyan helyzetbe került Józsué, melyre nem volt felkészülve. Nem volt alkalmas egy ilyen feladatara. De ez csak az emberi oldala a dolgoknak. Az alkalmasság az nem rajtunk múlik, mert, ha így lenne, akkor eléggé bajban lennénk. Isten tesz minket alkalmassá arra, amivel megbíz. Nem az a feladatunk, hogy megfeleljünk az emberi elvárásoknak, hogy milyen egy vezető, vagy milyennek kellene lennie.

Re:

Ne embereknek akarjunk megfelelni és tetszeni. Abból még soha semmi jó nem származott, ha a motivációnk az az emberek tetszésén alapult. Nekünk egyedül Istennek kell megfelelnünk, senki másnak.

Ne akarjunk trendeket követni és ne akarjunk az emberek tetszéséért harcolni. Isteni, és nem emberi normákhoz igazodjunk. Ha valamit Isten szerint teszünk, úgy, ahogy azt kérte tőlünk, jó úton járunk és helyesen cselekszünk.

Mi van ha ez nem tetszik egyeseknek? Ne izgasson, mert az élő Isten utasításai szerint eljárni a dolgunk. Mert lehetünk sikeresek, és hiperfelkapott és menő céget, gyülekezetet, ifjúsági közösséget vezethetünk, de ha Istent kihagyjuk, akkor elveszett a lényeg.
Mert mit használ neked, ha az egész világot megnyered, de a lelkedben kárt vallasz (Márk 8:36)?
Sokszor nekünk annyi a dolgunk, hogy várunk Istenre. Megharcoljuk a magunk részét, és imádkozzunk, de a csatát valójában Isten vívja.
Lehet, hogy háborúba megyünk, de töltsön el reménnyel az a tudat, hogy: „a sereg kapitánya Jézus, győzelemre vezet minket, az ellenség nem árthat már nekünk."

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2213602785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása