Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

A TE HITED MEGTARTOTT TÉGED!
Márk 5:25-34

  "Egy asszony, aki tizenkét év óta vérfolyásos volt, és sok orvostól sokat szenvedett, és minden vagyonát magára költötte, és semmit sem javult, sőt inkább még rosszabbul lett, mikor Jézus felől hallott, a sokaságban hátulról kerülve, illette annak ruháját, mert ezt mondta: ha csak ruháit illethetem is, meggyógyulok. És vérének forrása azonnal kiszáradt és megérezte testében, hogy kigyógyult bajából. Jézus pedig azonnal észrevette magán, hogy isteni erő áradt ki belőle, megfordult a sokaságban, és monda: kicsoda illette az én ruháimat? És mondának neki az ő tanítványai: látod, hogy a sokaság szorít össze téged, és azt kérdezed: kicsoda illetett engem? És körülnézett, hogy lássa azt, aki ezt cselekedte. Az asszony pedig tudva, hogy mi történt vele, félve és remegve ment oda és elébe borult, és elmondott neki mindent igazán. Ő pedig mondta neki: leányom, a te hited megtartott téged, eredj el békével, és gyógyulj meg a te bajodból." (Márk 5:25-34)


Vegyük szemügyre ezt az asszonyt. Vérfolyásos betegsége volt, ami a mózesi törvények értelmében tisztátalanná tette őt, és nem mehetett emberek közé. Hatalmas bátorság kellett neki ahhoz, hogy Jézushoz közeledjen. Azt olvashatjuk, hogy „sokaság szorította” Jézust. Elképzelhető, hogy a földön, a sárban csúszva kellett megtennie azt a távolságot Jézusig.

image

Mi a te betegséged? Vonatkoztassunk el attól, hogy ez fizikai betegség. Természetesen lehet az is, de ne korlátozzuk le, csak fizikai betegségre. Makacsság? Kicsinyhitűség? Vagy esetleg az a típus vagy aki csak a saját feje után megy? Szomorúság és magány tör rád időnként? Vagy talán régi, megbánt bűn gyötör még? Esetleg egy meg nem bocsátás? Sok orvoshoz elmentél? Esetleg kóklerekhez, barátokhoz, akik tanácsától még rosszabbul lettél? Itt az ideje eldönteni, hogy jó neked a problémádban, vagy ki akarsz lépni és meg akarsz gyógyulni.
Ha az van a szívedben, hogy már unod ezt az egészet, és változásra vágysz, dicsőség Isennek. Van egy jó hírem neked: Jézushoz bátran mehetsz, kérdés, hogy oda mersz-e menni hozzá?


Lehet, hogy az önbecsülésünk bántja azt, hogy a sárban kúszva kell Jézushoz járulni, hiszen mit szól majd a tömeg körülöttünk. Mit gondolnak majd a barátaink, akik a tömegben állnak? Őszintén, kit érdekel mit szólnak? Ma még jöhetsz Jézushoz és megérintheted őt. Kérheted, hogy gyógyítson meg téged a problémádból. Ma még meggyógyulhatsz, mert Jézus felkínálja ezt számodra. De ne halogasd meghozni ezt a döntést! Legyél olyan bátrak, mint a történetben szereplő asszony, akinek cselekvő hite volt: nem csupán hitte, hogy Jézus meggyógyíthatja, hanem Jézushoz is járult.


Legyen hát bármilyen probléma, fordulj te is bizalommal Jézushoz, mert ő a te gyógyítód.

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6113602779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása