Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

Mi haszna van a vallásnak?
Vallás vs Hit

A vallásnak is van célja. Keretet tud adni egy adott hitrendszernek. Leginkább az „ezt kell tenned” és „ezt nem teheted”. A vallás egy mankó, amire ha már van hited, nincs szükséged többé.

Azt sose feledjük, hogy a vallás az csak rendszer, semmi több. A vallás tud adni egy mindennapi rutint az életünkbe. Mindennap imádkozhatunk, mert előírja a vallásunk. Eljárhatunk hetente többször istentiszteletre, mert a vallásunk megköveteli.

Mel Tari egy elég szemléletes példát mondott múlt vasárnap. Attól, hogy hetente eljársz egy istállóba, nem leszel még tehén. Eljárhatsz akár naponta is az istállóba, az se tesz téged tehénné. Nézhetsz ki úgy, mint egy tehén, lehet olyan szagod, mint egy tehénnek, sőt bőghetsz úgy is, mint egy tehén, de ettől még nem leszel tehén. Ahhoz bele kell születni egy tehéncsaládba, hogy tehén lehess.

Lefordítva a példát. Eljárhatsz a gyülekezetbe hetente, nem leszel valódi keresztény. Eljárhatsz naponta, nem leszel valódi keresztény. Beszélhetsz úgy, mint ahogy a keresztények, viselkedhetsz úgy, mint a keresztények, de ettől nem leszel való keresztény.

stephanie-leblanc-z4lxu7niii4-unsplash.jpg

A vallás megmondja, hogy kellene viselkedned, mihez kell, hogy tartsd magad. Viszont arra már nem tanít meg, hogy lehet valódi kapcsolatunk a vallásunk tárgyával, keresztényként: hogy lehet valódi kapcsolatunk Istennel.

Itt kezdődik a hit, de erről egy következő bejegyzésben!

Folytatása következik

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6315173820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása