Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

REMÉNY A REMÉNYTELENSÉGBEN

"Mert te vagy az én reménységem, oh Uram, Istenem, én bizodalmam gyermekségemtől fogva!" (Zsolt 71:5)

Isten a remény a reménytelenségben.
Az olyan pillanatokban, amikor sokan alkoholhoz és egyéb szerekhez fordulnak, hogy elviseljék az élet nehézségeit, te fordulhatsz Istenhez. Miért?
Mert az alkohol, a drog, a szex, vagy akármivel is próbálnád elnyomni vagy a szőnyeg alá söpörni a problémát, csak ideig óráig adnak vigaszt. Aztán rádöbbensz, hogy ez nem valódi megoldás, és egyik dologból a másikba menekülsz, mert a valóság túl durva, hogy magad megbirkózz vele. A reménytelenség és kilátástalanság sok helyen felüti a fejét, és vannak, akik annyira nem tudnak mit kezdeni ezzel, hogy feladják, és véget vetnek az életüknek.

Egy gödörben vagy, és ahelyett, hogy a kiutat keresnéd, még mélyebbre ásol. Egyre lejjebb és lejjebb, és azt gondolod, hogy ebből már nincs menekvés.

qsejgx4vqyu-richard-loader.jpg

 

Pedig ha felnézel, akkor látnád a kötelet, amin fel tudsz mászni a felszínre. A kérdés csak az, hogy elég bátor vagy ahhoz, hogy a megszokott körülményeket hátrahagyd? Mert igen, nem volt épp rózsás a szitu, de már hozzászoktál. Ezt tudod kezelni.

Kész vagy feladni a reménytelenséget és a reményt választani, még akkor is,ha így az irányítást át kell adnod valakinek? A döntés a kezedben van!

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5713602771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása