Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

Sárkányok születnek
Daenerys Targaryen, the Queen I chose

Isten nagyon sokféleképpen tud velünk kommunikálni. Szól közvetlenül, használ álmokat, más embereket, a Bibliát. Nálam az utóbbi időben a filmeket és sorozatokat használta arra, hogy kommunikáljon és tanítson, vagy éppen arra, hogy mutasson dolgokat. Ebben a sorozatban ezekről az élményekről fogok írni. 

Az első, a Trónok Harcából Daenerys Targayen. Vele kezdeném a sorozatot.

Daenerys volt az egyetlen lánygyermek a családban. Két idősebb bátyja volt Viserys és Rhaegar. A politikai helyzet úgy hozta, hogy el kellett hagyni otthonát, és idegen földön kellett felnőnie. A Targaryen ház volt az, aki a szétzillált és szétszabdalt Westerost eggyé kovácsolta. Daenerys felmenője, Aegon a Hódító kovácsolta egy birodalommá a nyugati kontinenst. Sárkánylovas dinasztia volt a Targaryeneké, ám Daenerys születése előtt pár száz évvel elpusztult az utolsó sárkány is.... Legyen elég ennyi háttérsztori. 

Daenerys számomra egy olyan karakter, aki többször reményt adott és megtanította számomra, hogy bármit is hoz az élet, ha hiszünk a küldetésünkben, akkor igen is elérjük azt. Valamikor 2016 tavaszán kerülhettem kapcsolatba a Trónok Harcával. Ekkor már megvolt az elhívásom, és szinte naponta törtem azon a fejem, hogy vajon én ezt hogyan fogom megvalósítani. Lehetetlennek tűnt.  Daenerys nászajándéka 3 sárkánytojás volt  Illyio Mopatistól. A tanácsos azt mondta,hogy az évszázadok kővé változtatták őket, de még így is gyönyörűek. 

 

Valahogy mindig csodálattal töltött el a sárkányok látványa. Na, nem a nagy, gonosz és mindent elpusztító sárkányokra gondolok, hanem azokra a sárkányokra, akik úgy vannak ábrázolva, hogy értelmes, gondolkodó lények, és nem pusztán egy pusztítógépek. A sárkányok számomra picit a természetfelettit szimbolizálják, azt, hogy valami több van ebben a világban a materiálnál. Több mint amit mi látunk. Ha eltűnnek a sárkányok a világból, eltűnik a varázslat is. Olyan lenne, mintha a színek szaturációját lehúznánk nullára: a színes, érdekes világunkból egy szürke, érdektelen, komor világ lenne. Essosban és Westerosban az emberek elvesztették a hitüket a csodákban. Régen volt mágia, voltak sárkányok. Mostmár se mágia se sárkányok. 

Viszont amikor Daenerys Targaryen besétált a tűzbe három kővel, és kijött a tűzből három sárkánnyal, az emberek elkezdtek újra hinni. Hinni a csodákban, hinni abban, hogy azok a dolgok amikről régen hallottak és régen jók voltak, újra elérhető közelségbe kerültek. 

"Áttetsző szárnyuk kinyílt, csapkodni kezdte a levegőt, és évszázadok óta először az éjszaka ismét megelevenedett a sárkányok muzsikájától." - George R.R. Martin - Tűz és Jég dala I. 

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6715189644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása