Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

MIÉRT ÍTÉLKEZEL? Máté 7:3
Jézus kérdései sorozat

 Miért nézed pedig a szálkát, amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, amely a te szemedben van, nem veszed észre? (Máté 7:3)

Könnyebb másokban meglátni a hibát, mint saját magunkban. Könnyebb mások hibáit, botlásait, bűneit észre venni és azt nézni, mint a saját bűneiddel szembenézni. Sokkal könnyebb ítélkezni a másik felet, mint felismerni azt, hogy te sem vagy különb. Te sem vagy kevésbé bűnös, mint a másik ember, milyen jogon ítéled el?

Jézus ebben az igeszakaszban világosan fölhívja a figyelmet arra, hogy ne ítélkezz a másik felett és azt is megmondja miért ne.

image

„Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek. Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és amilyen mértékkel mértek olyan mértékkel mérnek néktek. Miért nézed pedig a szálkát, amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, amely a te szemedben van, nem veszed észre? Avagy mi módon mondhatod te atyád fiának: hadd vessem ki a szálkát a te szemedből, holott íme a te szemedben gerenda van? Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!” (Máté 7:1-5). Mielőtt ítélkeznél, gondolj arra, hogy az, akinek jogában áll megítélni téged, az kegyelmet akar adni neked. Istennek áll egyedül jogában ítélkezni, de ő feláldozta Jézus Krisztust teérted, hogy meggyógyulj az ő, vérében, kegyelmében és szeretetében és örök életed legyen vele. Hogyan akarod a gyógyulás útjára terelni a testvéredet, amikor te szemet hunysz a saját betegséged fölött, nem veszel róla tudomást és nem fordulsz, ahhoz, aki segíteni tudna rajtad? Nem könnyű szembenézni a saját bűneiddel, sőt magával azzal a ténnyel, hogy bűnös vagy, de Jézussal járva ez a gyógyulásod kezdete. Ahogyan keresed Isten igazságát és az ő jelenlétét, egyre világosabban fog kirajzolódni az a gerenda.

És ahogyan bánod meg a te bűneidet, kéred Isten kegyelmét és tapasztalod meg az ő megbocsátását, egyre tisztábban fogsz látni és egyre szabadabb leszel.

Miért ne ítélkezz a másik személy felett? Azért, mert vakká tesz. És amíg te ragaszkodsz ahhoz, hogy a másikat megítéld, addig rabságban tartod önmagadat, addig nem tudsz a másiknak megbocsátani, nem tudod a másikat elfogadni, nem tud a szeretet rajtad keresztül cselekedni és boldogabb se leszel.

Jézus az összes bűnt elhordozta a kereszten, a tiédet és mindenki másét is, ő megbocsát neked is és a másiknak is. Ha te ítélkezel valaki felett, akkor nem tudod elfogadni teljesen az ő kegyelmét és áldozatát, akkor te is ott vagy azok között, akik őt elítélték. És igen sokszor nagyon nehéz nem ítélkezni és elfogadni a másikat, függetlenül attól, hogyan viselkedik és milyen a modora, de imádságban kérheted Isten segítségét abban, hogy eltudd a másikat fogadni.

Ahogyan felhagysz az ítélkezéssel és átadod Jézusnak, átjár az ő kegyelme és szeretete és máshogy fogod látni azt az emberek, szabad leszel. Szabadon tudsz, szeretni megbocsátani és szabadon oda tudsz mindent adni Jézusnak. És ez egy csodálatos dolog. Kívánom, hogy tapasztald meg, mert ez az út vezet Jézussal az örök életre.

Egy nap elfog jönni Jézus Krisztus ítélni élőket és holtakat és országának nem lesz vége. Most még eldöntheted, hogy hová szeretnél tartozni. Azok közé, akik elfogadták a kegyelmet és a szeretet, kegyelmet kaptak és kegyelmet adtak és Jézus országának örökösei, vagy akik, szeretetlenségbe, megbocsátatlanságba maradtak és az ítélkezéssel ítéletet vontak a saját fejükre.

Ma még kegyelem van, ma még van lehetőséged dönteni és van lehetőséged behívni az életedbe Jézus Krisztust. Ő már nagyon vár arra, hogy hívd meg akar menteni, meg akar bocsátani, át akar ölelni az ő szeretetével.

Elvégzett mindent a kereszten, a vérét adta érted, hogy életed legyen ő benne! Most is könyörög érted az atyánál. Ha érzed lelkedben Jézus hívását, bátran fogadd el. Kérd meg, hogy bocsásson meg, hogy jöjjön a te életedbe. Nincs sem alkalmatlan hely, sem idő, hogy elfogadd az ő hívását, mindig ott van melletted és vár rád.

Kész vagy egy új életre vele?

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7413602823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása