Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

NEM KÍVÁNOK BOLDOG HÚSVÉTOT

Ne kívánj kellemes húsvéti ünnepeket nekem. Ne mond azt, hogy boldog húsvétot.
Próbáljuk lecsupaszítani a valódi történetet. Miről emlékezünk meg ma?
Sokak a napokban nem látnak túl a cuki nyuszin és a tojáson. Megmarad a húsvét egy kedves családi ünnepnek, amikor összegyűlünk és sonkát eszünk kaláccsal és tojással. Tényleg csak ennyiről szól ez az ünnep?  Evés-ivás, csokitojás?

easter-2173193_1920.jpg

Egy olyan dolog történt ami megváltoztatta a világot.  Egy ártatlant halálraítéltek.
Ártatlan vér folyt...

Miért halt meg Jézus? Szeretik a zsidókra fogni, hogy ők küldték a halálba a Messiást. Azt a Messiást, akit ők nem ismertek fel.
Holott mi fogtuk a korbácsot és a kalapácsot. Mi voltunk azok akik a Messiást a keresztre szögezték.
A mi bűneink miatt szenvedett. Miattunk. Miattam és miattad.
Jézus Krisztus, az élő isten egyszülöttje úgy döntött, hogy átvállalja a büntetésünket. Úgy döntött, hogy kifizeti azt az árat, amit mi nem tudtunk volna kifizetni.
Ez nem egy egyszerű halál volt. Nem egyszerűen arról szólt, hogy egy ártatlan ember függ ég és föld között.

Tudod, Sátán örömmámorban úszhatott, hiszen megölette azt az embert, aki az ő királyságából, az Isten királyságába viheti az embereket. Azt gondolta, hogy az élő Istent csapdába ejtette, és ezzel az atya nagy világmegváltó terve megbukott.
Ám amikor Jézus meghalt a kereszten, amikor kimondta azt, hogy elvégeztetett... Nos, ebbe a halálba beleremegett a pokol.


Máté evangéliuma így tudósít erről:
Jézus pedig ismét hangosan felkiáltott, és kilehelte lelkét. És íme, a templom kárpitja felülről az aljáig kettéhasadt, a föld megrendült, és a sziklák meghasadtak. A sírok megnyíltak, és sok elhunyt szentnek feltámadt a teste..Ezek kijöttek a sírokból, és Jézus feltámadása után bementek a szent városba, és sokaknak megjelentek. Amikor pedig a százados és akik vele őrizték Jézust, látták a földrengést és a történteket, nagyon megrémültek, és így szóltak: bizony, Isten fia volt ez! (Máté 27:50-54)

Steven Furtick, az Elevation Church pásztora gyönyörűen summázta, hogy mi történt valójában a kereszten:
nem a halál ejtette fogságba Jézust, Jézus ejtette fogságba a halált! 

Ma, amikor a világ talán egy tojást tojó nyulat éljenez, ma amikor a családi idillt a konyhából kalács és főtt sonka illata hatja át, állj meg egy pillanatra a kereszt előtt. Jézus mindent megtett, letette az életét. Meghalt helyettünk és értünk.

Nem kívánok kellemes húsvétot, sem boldog húsvétot.
Azt kívánom, hogy tapasztald meg az igazi húsvét erejét, azt a pokolrengető erőt ami a halottakat kihozta a sírból. Azt az erőt, ami kettészakította a templom kárpitját és szabad bejárást adott  Isten elé...

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7313602831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása