Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

TÚL A RÁCSOKON

Foglyok vagyunk mind. Az elvárásaink, előítéleteink, ismereteink rabjai vagyunk. Minden egyes előítélet, elmélet felállít egy újabb falat. Olyan akadályok keletkeznek, melyek részben, vagy teljesen elhomályosítják a valóságot.
Mi egyáltalán a baj a fallal vagy a kerítéssel? Hiszen a kerítés védelmet ad számunkra. Ismerjük már a kerítéssel határolt terület minden négyzetcentijét. Tudjuk a gyenge és a jól védhető pontokat.
Ezek a relatíve pozitív dolgok voltak, de vannak negatívumok is!

image


Amíg ebben a "kalitkában" élsz, addig nem láthatsz olyan dolgokat, amelyek az elkerített területen kívül történnek. Megtanulsz bizonyos viselkedésformákat, mert mi különös történhet egy kis helyen? Nem történnek váratlan dolgok. Amikor a világban olyan dolgokkal találkozol, melyek az előzetes képünkbe, tapasztalatainkba nem férnek bele, egyszerűen figyelmen kívül hagyjuk őket, vagy amikor nagyon ellene megy a jól megszokott világnak, nekitámadsz és próbálod védeni a kialakult, kerítéssel határolt világod.
Van értelme egyáltalán védni ezt a körbekerített területet? Mert igen, biztonságos és komfortzóna ez a terület. Viszont előrelépés csak akkor van, ha kilépünk a komfortzónából. Amikor valami olyat teszünk, ami számunkra nem megszokott.


Nem számít mennyire veszélyes, de ki kell lépni a biztonságot nyújtó fedezékünkből és ki kell lépni a való világba.
Isten el akarja bontani a körülötted lévő kerítést, nem azért, hogy kitegyen téged a veszélyeknek, hanem azért, mert nem akarja, hogy csupán egy talpalatnyi helyet ismerj meg a világból, holott ő az egész világot szánta neked. Ő újat akar neked mutatni, de a kerítés mögött rostokolva ezt nem tapasztalhatod meg.


A hazugságok, előítéletek kerítését Isten le tudja dönteni, és arra vár, hogy te végre kilépj abba a világba, ami sokkal színesebb, sokkal gazdagabb mint te ismerted. Isten egy olyan világba invitál, ahol ő mindent a kezében tart, egy olyan világba, ahol a vele való kapcsolat nem csak addig tart, amíg vasárnap templomban vagy gyülekezetben ülsz, hanem állandó. Minden egyes lépésednél melletted szeretne lenni. Jöhetnek akadályok és kihívások, de azokon ő keresztül fog vezetni!
Hajlandó vagy kerítést bontani?

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4613602813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása