Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

JAYCEE

A világ leghíresebb személye - nevezzük Jaycee-nek-, akinek akkora hatalma van, hogy bármit megtehet, úgy dönt, hogy ő veled meg akar ismerkedni, és a legjobb barátod akar lenni.
Micsoda tévképzet, és hollywoodi dajkamese ez? Miért akarna Jaycee épp velem barátkozni? - kérdezhetnéd. Egy olyan személy, aki a föld legbefolyásosabb és leghíresebb személye, ilyen egyszerű halandókkal mit kezdene? Jay olyan tökéletes, biztos egy csomó előítélet van a szegényebb réteg felé, ha szóba állna egy egyszerű emberrel, már az is csoda, nem beszélve arról, hogy mélyebb kapcsolatot alakítson ki. Elfogadna egyáltalán? Mi haszna származna belőle? Fogadásból csinálja amit csinál?
Ezek és ehhez hasonló kérdések vetődhetnek fel bennünk ha egy ilyen történetet meghallanánk.

 

Mégsem kacsa a hír, nem egy kitalált sztori, hanem egy valós történet.
Mit tudunk Jayről?

  • Csak ez a Jaycee, nem pusztán sztár, nem csak híresség volt, hanem ő volt a világmindenség ura.
  • A Királyok Királya, és az Urak Ura.
    Jay két évezreddel ezelőtt született egy közel-keleti kis faluban.
  • Habár király volt, egy istállóban volt kénytelen világra jönni.
  • Azért hagyta ott a pompát, és dicsőséget, hogy a te és az én barátom legyen.
  • Mindent feladott ezen cél érdekében.
  • Ki Jaycee? Jesus Christ, vagyis Jézus Krisztus.

image

Elfogad egyáltalán? Igen! Nagyon jól tudja, hogy milyenek vagyunk, mégis szeret.
János evangéliuma 8. fejezetében olvashatunk egy nőről, akit házasságtörésen kaptam. A törvény szerint meg kellett volna kövezni. Jézusnak szegezték a kérdést, hogy mégis mit tegyenek vele? Jézus ekkor azt mondta, hogy az vesse rá az első követ, aki bűntelen! Mindenki elsunnyogott, mert ennek a követelménynek egyikőjük sem felelt meg, egyedül Jézusnak lett volna joga megkövezni, ugyanis ő bűntelen volt, sosem vétkezett. De mit látunk? Jézus megkérdezte a nőt, hogy hol vannak hát a vádlóid? Senki nem vádol téged?  Erre a nő azt felelte, senki. És itt jött Jézus válasza: én sem kárhoztatlak: eredj el és többé ne vétkezzél! (János 8:11)

Jézus szeret minket, és nem azért akarja, hogy ne vétkezzünk, mert rosszat akar nekünk, vagy meg akar fosztani minket bizonyos dolgoktól, hanem épp azért, mert a legjobbat akarja. Tudja, hogy semmi földi dolog nem képes a bennünk tátongó űrt betölteni, bármivel is próbálnánk. Erre egyedül az képes, aki minket teremtett. Csak Isten töltheti be az űrt.
Amikor Isten rád néz nem azt látja, hogy milyen hibáid vannak, hanem az értékeid látja és azokat a dolgokat amikre képes lehetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4113602805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása