Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

A KESKENY ÚTON VALÓ JÁRÁS

 "Jézus ezután fölment Jeruzsálembe. Útközben külön magához hívta a tizenkét tanítványt, és azt mondta nekik: íme, felmegyünk Jeruzsálembe, és az Emberfiát át fogják adni a főpapoknak és az írástudóknak. Halálra ítélik őt, és átadják a pogányoknak, hogy kicsúfolják, megostorozzák és keresztre feszítsék, de harmadnapon föltámad." (Máté 20,17-19)

Először beszéljünk egy kicsit Jézusról. Nagyon jól tudta, hogy mi fog rá várni: tudta, hogy meg fogják ostorozni, megszégyenítik, keresztre fogják feszíteni. Azt is tudta, hogy harmadnap fel fog támadni. Miért? Mert az atya ezt már előre megígérte: "Mert nem hagyod lelkemet a Seolban; nem engeded, hogy a te szented rothadást lásson." – írja Dávid a 16. zsoltárban.

Ez vigasztal minket? Ha igen, hogyan?
A rengeteg áldás mellett be kell vallanunk, hogy sok szenvedés és viszontagság van keresztény életünkben.Nem csak napsütés és lazulás az élet, néha szembe kell nézni a viharokkal...

Már az apostolok is megtapasztalták, hogy a keskeny út, nem egyenlő a könnyű úttal. Már ők is rájöttek arra, hogy csak teljesen odaszánt élettel lehet az urat követni. Vannak, akik azt hirdetik, hogy „na, gyere, térj meg Jézushoz, és minden problémád megoldódik. Szegény voltál eddig? Gazdag leszel!” mintha a megtérés valami varázseszköz lenne arra, hogy megszabaduljunk a világ negatív befolyásától és a rossz dolgoktól. Gondoljunk csak Pál apostolra. Mit is mondott Jézus Pálnak, miután találkozott a damaszkuszi úton vele? "Mert én megmutatom neki, mennyit kell neki az én nevemért szenvedni." nem kerülhetjük el a szenvedést, ha a kereszténység keskeny útján kívánunk járni. Most essünk akkor kétségbe?

image

Ne!  "Ugyanis eggyé lettünk vele halálának hasonlóságában, még inkább eggyé leszünk vele a feltámadásának hasonlóságában is"– írja pál a rómaiaknak a 6. Fejezet 5. Versében.
Átfordítva: bár szenvedünk, ahogy Jézus is szenvedett, mivel benne hiszünk, fel fogunk támadni! A szenvedés ideiglenes, de vár ránk az örök élet, ahol örök boldogság lesz.
Végezetül még egy gondolat: ne szenvedésnek fogjuk fel a keresztény életünket, még akkor sem, ha előfordul, hogy találkozunk nehézségekkel. Legyen bennünk az a hit, hogy ahogyan Jézus legyőzte a világot, mi is úgy győzzük le a halált:

"Halál! Hol a te fullánkod? Pokol! Hol a te diadalmad?"

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3413602787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása