Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

CHRIS PRATT: HITRŐL, ISTENRŐL

Galaxis őrzőI, Jurassic world, Passangers.


Ismertebb filmek ezek, és egy színészről szeretnék írni, aki mindháromban szerepel. Ő Chris Pratt. Többféle szerepben ismerhettük már meg: volt ő bolygóközi bandita és a galaxis megmentője egyszerre. Úgy szelídített és idomított velociraptorokat, mintha csak háziállatok lennének. De azt tudtad, hogy keresztény, és az Istennel való kapcsolatáról sem fél nyilvánosan beszélni?

image

Arról, hogyan is lett Chris Pratt keresztény, és hogyan erősödött meg a hite gyermeke születése után, most olvashatsz....
A valódi fordulópont Chris életében akkor volt, amikor egy partira ment, mikor Hawaii-on lakott. Egy étteremben dolgozott, mint pincér. Remélte, hogy a partin az alkoholban, drogokban, lányokban talál majd szórakozást, de meglepetés érte. Egy férfi közelítette meg egy élelmiszerbolt előtt, és azt mondta neki: „Jézus azt mondta, hogy beszéljek veled…” Nem tudja megmagyarázni miért, de lenyűgözte ez az ember és figyelni kezdett arra, amit mond.
„Abban a pillanatban úgy gondoltam, hogy ezzel a fickóval kell mennem. Elvitt gyülekezetbe. Az elkövetkező napokban megleptem a barátaim azzal, hogy kijelentettem: meg fogom változtatni az életem” – mondta Chris Pratt. Később találkozott egy hollywood-i sztárral, majd ő is színész lett, majd megházasodott.
2012-ben született közös gyermekük Anna Faris színésznővel. A szülésnél nem ment minden simán, ugyanis a baba 9 héttel korábban született.


Ez az életkrízis arra indította Chris-t, hogy ismét mélyen közösségre lépjen Istennel. Rengeteget imádkoztak feleségével a koraszülött babájukért, s ez a hitére is hatással volt. Pratt ezt  következőt fogalmazza meg:
"Helyreállt a hitem Istenben, nem azért, mert szükséges lett volna bármiféle helyreállítás, mégis, ez egyszerűen újradefiniálta a hitem."
Forrás: https://goo.Gl/nqtgxi https://goo.Gl/krqwei

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9013602775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása