Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

A REMÉNY LELKÜNK HORGONYA

A jeruzsálemi Templomban,  belül egy vastag függöny helyezkedett el. Ez választotta ketté a Templom belső terét. A kisebbik terület volt a Szentek Szentje. Itt helyezkedett el a Frigyláda is. Ide csak évente egyszer és csak is egy személy léphetett be: a főpap, aki áldozatot mutatott be istennek I népért.

Vissza a kárpithoz. Ez a kárpit nem csupán egy valóságos elszeparáló tényező volt, hanem szellemi jelentősége is volt. Elválasztotta a népet Isten közvetlen jelenlététől, lényétől.
Amikor viszont Jézus meghalt, kettészakadt a kárpit és az elválasztottságunk megszűnt.

 remeny_lelkunk_horgony.png

 Minden áldás, minden jó dolog, amit Isten valaha nekünk akar adni, az a kárpit mögül származik. Vagyis Istentől jön. Isten jelenléte egyenlő az áldással.
Miért is fontos ez? A reménység az Isten jelenlétéből, és Istenből táplálkozik.

Egy hasonlattal élve: az életünk egy fa, és Isten jelenléte az életadó víz. Ha a fa gyökere - ami esetünkben a reménységet szimbolizálja - kapcsolatba kerül a vízzel - vagyis Istennel, az ő jelenlétével -, akkor egy áldásokkal teli életünk lesz. A reménységünket helyezhetjük földi dolgokba, melyek mind múlandók, de helyezhetjük mennyei értékekbe is, melyek örökkévalók.
A reménység lelkünk biztos és erős horgonya, amely beljebb hatol a kárpitnál. (Zsid. 6,18-19)
A Templomnak a kárpit mögötti tere közvetlen összeköttetésben állt Istennel, sőt ha úgy tetszik, a szentek szentje egy mennyei valóságot képviselt. Isten világának és valóságának egy csepp kis szelete volt, mely képviseltette magát a földön, közöttünk.

Ebbe a valóságba hatol be a reménységünk, és ez a valóság tartja fenn az életünket. Ez egy olyan biztos pont, amibe bátran kapaszkodhatunk.
Horgonyozzunk le Istenben!

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7113602773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása