Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

SZOBA A FOUR SEASONS-BE

 Képzeld el a következő történetet.
Éled a megszokott életed és a postás egy levelet hoz neked. Kibontod, megnézed mi van benne. Budapest legmenőbb szállodájába, a Four Season-be, kapsz egy kifizetett szobát, nem is egy akármilyen szobáról beszélünk, hanem a legjobb, a legdrágább lakosztály van kifizetve számodra. Gondolhatod azt hogy ez egy vicc, ki lenne az, aki ismeretlenül egy szobát kifizet nekem? Mégis miért tenne ilyet? Fel is hívod a szállodát, hogy megbizonyosodj arról, valódi-e az ajánlat. Döbbenet, ez valódi...


Ezért fogod a cuccod, bepakolsz a táskádba és elindulsz a hotel felé. Ám, amikor odaérsz, nem tartod magad alkalmasnak, hogy a lakosztályt igénybe vedd. Azt mondod a recepción: megelégszem egy egyszerű szobával is.
Természetesen próbáltak meggyőzni arról, hogy a legjobb lakosztály  van fizetve számodra, mégis úgy döntesz, egyszerű szobát kérsz.


Mit akarok ezzel a történettel mondani? Nagyon sokszor nem érezzük alkalmasak magunkat arra, Isten elé menjünk. Imádkozzunk hozzá, sőt be is megyünk Isten jelenlétében egy kicsit...


Ha elképzeljük a templomot, ami Jeruzsálemben állt, azt láthatjuk, hogy a volt egy  külső rész, ami nyitott volt mindenki számára. Meddig vagyunk hajlandóak bemenni? Csak a külső részig? Isten házának csak a küszöbét lépjük át? Amikor Jézus meghalt értünk a kereszten nem csupán annyit tett, hogy megbékített minket Istennel, nem csak annyit, hogy meg tudunk gyógyulni, ha imádkozunk hozzá. Nem csupán, hogy halálunk után Istennel lehetünk.  Nem csak erről szól. Sokkal de sokkal több minden történt a kereszten kétezer éve.
Az engedetlenségünk miatt, kicsúsztunk Isten jelenlétéből. Elszakadtunk tőle. Jézus, ezt az állapotot állította helyre.


Jézus kifizette a legnagyobb árat, egy olyan árat, amit egyikük sem tudott volna kifizetni . Egyikünk sem tudta volna kiérdemelni.
Azzal hogy elfogadod Jézus áldozatát, nem csupán örök életet nyersz, hanem lesz egy szobád a mennyei Four Seasons-ben: a Szentek Szentjébe. Egy jegy a Király mellé.
Ne hagyd magad becsapni, ne hagyd hogy az ördög csak a küszöbön tartson.
A te helyed a Király mellett van.

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2113602833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása