Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

ISTEN A SZERETET - 1JÁNOS 4:8

A szeretet nem csak egy érzés, és  nem csupán érzelem. Mert nem csak annyit jelent ez a nyolc betű, hogy érzem, hogy valaki foglalkozik, törődik velem. És nem csak érzelem, ami hatással van ránk.
Isten olyan sok neve és titulusa közül, a szeretetet szeretném most körüljárni. Ő a szeretet Istene. A biblia azt is kimondja (1János 4:8), hogy Isten a szeretet.

image


Istennek a tulajdonsága a szeretet, sőt, a biblia egyenlőségjelet tesz közéjük: Isten = szeretet.
Ám nem arról a szeretetről beszélek, amit itt a földön az emberektől tapasztalhatsz.
Szeretlek, de.... És kezdik sorolni a hibáid, hogy miből változz meg, hogy még jobban szeretni tudjon. Meg kell felelned bizonyos normáknak ahhoz, hogy kiérdemeld az emberek szeretetét.
Ám Isten máshogy gondolkodik. Ő azt mondja, hogy igen látom, hogy bűnös vagy, látom, mennyi mindenben kellene változtatnod az életedben, de én ennek ellenére szeretlek. Nem az a nagy valamim, hogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő minket előbb szeretett!


Mi nem tudunk kiszakadni abból a rendszerből, hogy tett alapján ítélünk, és szeretünk, egészen addig, amíg nem találkozunk a valódi szeretettel, Istennel. A szeretlek-de szeretetet, nem is nevezhetjük igazi szeretetnek. Ez egy olyan viszony, ami az adok-kapok rendszeren alapszik: szeretlek, ha szeretsz. Ha kapok tőled szeretetet én is szeretlek téged.
Ám Isten már akkor szeretett minket, amikor mi a bűnösök voltunk. Amikor káromoltuk Istent és szidtuk, ő akkor is szeretett bennünket.


Amikor Isten szeretete bejön az életünkbe, akkor ott változások kezdődnek. Ennek a szeretetnek olyan a tulajdonsága, hogy képes változást előidézni. És Isten nem azt mondja, hogy fujj te bűnös ember, majd ha változtattál az életeden akkor szeretni foglak. Isten maga tett azért, hogy változtatni tudj, hiszen önmagától senki nem képes a jóra. Senki nem tud megváltozni a másik kedvéért. Látszólagos változások lehetnek, de a mélyben semmi sem változik, mert a változtatásra csak Isten képes. És ő ad hozzá segítséget, és útmutatást, hogy sikeres legyen a "folyamat".


Jézus a biztosíték, hogy a változás végbemehet. Az ő áldozata, amit meghozott értünk.
A valódi szeret az Istentől és Istenből árad ki. Találkozhatsz vele ma is. Ő már régóta vár arra, hogy megszólítsd, és végre kapcsolatba lépj vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6313602809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása