Menedék

Írások, bátorítások, történetek.

A VÉGTELEN TÓ

 Isten jelenlétét sokféleképpen lehet körülírni. Pontosan meghatározni szinte lehetetlen, mert nincsenek megfelelő földi szavak rá. Én szeretem egy tóhoz, egy végtelen tóhoz hasonlítani.
Amikor időt töltünk Istennel, az olyan, mint amikor egy vízhez érünk. Először csak a parton állunk és szemlélődünk. Vajon beljebb merészkedjünk? Amíg csak a parton vagyunk, addig minden zajt és hangot hallunk körülöttünk. Ezt néha a hullámok monoton zaja töri meg.

image
Játszunk el a gondolattal, hogy Isten valahol a tó közepén vár ránk, és folyamatosan beszél hozzánk. Mivel a víz kiválóan vezeti a hangot, így meghallhatjuk minden hullámveréskor a hangját. Ám a környezet zajai – ami a problémáink és nehézségeinkből állnak – szinte teljesen elnyomják az Úr hangját.
Benn vagyunk az Úr jelenlétében, és ahelyett, hogy az Atyára figyelnénk, azon kattogunk ami a nap folyamán történt velünk. Feljönnek a problémák, és a megoldásra váró helyzeteink.


Sátán teli torokból üvölti mellettünk a hazugságait, amitől teljesen elveszítjük a fókuszt.
Mit tehetünk? Fogjuk magunkat és berongyolunk a vízbe. Minél beljebb megyünk be ebben a vízbe, annál kevésbé fog hallatszódni a sátán és a környezet zaja. Tehát minél mélyebbre megyünk Isten jelenlétébe, minél több időt töltünk vele, annál kevésbé halljuk a zajokat.
Istennek az a vágya, hogy ott legyünk vele ennek a tónak a közepén, és minden egyes szavát tisztán halljuk. Közösségre vágyik velünk.


Egy másik képet is mutatnék. A zsidó templom, ahol Isten jelenléte valóságosan ott volt, úgy épült fel, hogy volt egy külső rész, és volt maga a szentély, és a szentélyen belül a szentek szentje, ami Isten dicsőségének és jelenlétének a lakhelye volt. Sok keresztény úgy gondolja, hogy épp elég neki, ha a külső részen, az udvaron tartózkodik. Ám Isten azt akarja, hogy egészen a legbensőbb helyre, a szentek szentjéig bemenjünk.
Arra lettünk teremtve, hogy közösségben legyünk a teremtővel. Azt az állapotot kívánja Isten visszaállítani, ami az édenkertben, a bűnbeesés előtt volt. Ádámmal és Évával sétált, és ők láthatták Istent, közösségben lehettek vele.
Menjünk be a vízbe, és ha még látjuk a partot és halljuk az onnan jövő zajokat, ússzunk beljebb. Megéri!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://menedekhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8713602799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menedék

Írások, bátorítások, történetek. Mindezek központjában az a személy Aki teljesen átformálta az életünket: Isten. Megtapasztaltuk, hogy valóságos. Nem csak hallja, ha imádkozunk hozzá, hanem válaszol is rá. Tapasztald meg te is azt, hogy Isten valóságos! Fedezz fel egy új életet!

Címkék

2017 (1) Ábrahám (1) All Lives Matter (1) álom (1) álommeló (1) amikorIstenhallgat (3) az óriások elbuknak (1) a hatalom gyűrűje (1) A kék hajtól Krisztusig (1) A király közöttünk van (1) barát (1) bátorítás (11) bizalom (3) Black Lives Matter (1) bűn (1) Chris Pratt (1) coming out (1) covid-19 (1) csend (1) csónak a vízen (1) Daenerys Targaryen (2) dragons (1) elengedés (1) Elevation Worship (2) elfogadás (1) elvégeztetett (1) emlékezés (1) eső (1) Eszter (1) Fedetlen arccal (1) fenntartó erő (1) film (1) főnix (1) Fordulópont (1) Four Season (1) Frodo (1) from ashes we will rise (1) Game of Thrones (2) görög filozófia (1) gravitáció (1) gyász (1) gyermeki bizalom (1) gyülekezet (1) gyülekezeti helyzet (1) Gyűrűk Ura (1) halál (1) hatalom (1) ha nem is látom hiszek (1) híresség (1) hit (9) hitetlenség (1) hit szemüvege (1) hosszabb út (1) hozzáállás (2) hűség (1) időzítés (1) iga (1) igazság (3) ígéret (1) Immanuel (1) indulj (1) intertestamentális (2) Istentől kapott hatalom (1) Isten üzenetei és bátorításai a sorozatok és filmek világán keresztül (2) Jaycee (1) Jézus (6) Jézus kérdései (6) Jézus Krisztus (3) Jézus Krisztus bizonyítéka (1) kegyelem (3) képmutatás (1) kereszt (1) kereszthalál (1) kerülő (1) keskeny út (1) készen állsz (1) kezdetek (1) Krisztus (1) látni (1) látomás (2) látom ha hiszem (1) légy okos (1) Lépj ki a kerítés mögül! (1) logos (1) magic (1) megéri várni (2) megismerés (1) megtérés (5) Megtérés új élet (1) Megtérés új élet 2 (1) megváltás (1) mélyvíz (1) Menedék (1) Mother of Dragons (2) nagypéntek (2) nehézségek (1) némaság (1) őszintén (1) puszta (3) queen (1) radikális (1) radikális kereszténység (1) rasszizmus (1) remén (1) remény (2) reménység (5) Rend Collective (1) Samu (1) sárkányok (1) something more (1) sorozat (1) szabadság (1) szabályrendszer (1) szél (1) személyes üzenet (3) szemüveg (1) Szent Szellem (1) szenvedés (1) szeretet (1) szolgálat (1) tanítás (9) tanítás.. (1) törvény (1) tűz (1) új (1) új kezdet (1) üzenet (5) vagyok (1) vallás (2) vallás és hit (2) valóság (1) vándorlás (1) várakozás (6) veled az Úr (2) vigasztalás (1) Világítótoronynak lenni kiváltság! (1) viselkedés (1) víz (1) völgy (1) zsákutca (1) the Queen I chose (1) ἐγώ εἰμί (1) Címkefelhő

Linkek

süti beállítások módosítása